Известие

Collapse
No announcement yet.

Не пали?Блъснах заек.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не пали?Блъснах заек.

В събота вечер блъснах заек,пораженията по колата са малки на поглед счупи се решетката на бронята и радиатора за климатика влезе малко навътре към големия радиатор.Вечерта палеше няма проблеми но вчера и днес неиска върти като луда но не пали.Да не би да има някой шоков датчик който да се е задействал и затова да не пали.Рестартирах я (откачих акумулатора за 15м) но никакъв ефект.Някой ако може да каже нещо по въпроса ми да сподели?
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Първоначално публикувано от alexbest Покажи съобщение
    В събота вечер блъснах заек,пораженията по колата са малки на поглед счупи се решетката на бронята и радиатора за климатика влезе малко навътре към големия радиатор.Вечерта палеше няма проблеми но вчера и днес неиска върти като луда но не пали.Да не би да има някой шоков датчик който да се е задействал и затова да не пали.Рестартирах я (откачих акумулатора за 15м) но никакъв ефект.Някой ако може да каже нещо по въпроса ми да сподели?
    Под седалката ти има бутон за прекъсване на горивото натисни го
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

натисках го няма никакво развитие (беше си натиснат)
      Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Червената дюза свети ли?
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

нищо не свети като почне да върти иначе като дам на контакт светва.аз си мисля че не е проблем заека ами маи клапана на помпата не отжаря или дюзи знам ли.
          Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Къде е удара?
            Ако е отпред вляво, зад левия фар(точно до акумулатора) се намират няколко реленца, виж да нямаш нещо разместено.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

ами удара е точно отдолу посредата на бронята и е счупена само решетката неуспя да влезне много навътре, а пък тия релета всичките ги проверих и бушоните под кормилото и бушоните до акумулатора вече нз какво да направя и май ще викам някой майстор да гледа защото сам нищо няма да направя.
              Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Идея: това можеш да направиш и без майстор

Имобилайзера ако се е скапал, пак няма да запалиш. Провери на контакт дали ти светва жълтото ключе(между километража и оборотомера) и съответно дали угасва когато палиш.Ако не светва изобщо може крушката му да е изгоряла и затова да те лъже че всичко е наред.
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

темата с имобилайзера я закрих вече преди 2 месеца се скапа и ходих на един сервиз автоелектроника и вече нямам имобилайзер......иначе лампичката си светва и си огасва ама и като ми го изключиха пак тей си беше........невярвам да е от него ,но пък може пак нещо наистена да е станало с него
                  Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

за клапана си прав колега няма палене ако се прецака и нищо не свети.Извади го държи се на 2 болчета и една букса има .По незнайни причини моя беше счупен точно където са дупчиците през които минава нафтата от там се е откъснал и няма палене подивях.Олекнах с 197лв и всичко свърши пали върви и това е в общи линии дано да е друго де че клапана не е евтин
                    156 1,9JTD 2000

Comment

оказа се изгоряло реле което подава ток на помпата в резервоара към другата помпа
                      Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

дай малко повече инфо щото аз не блъснах нищо а просто отказа да пали както си седях в кафето излизам и пръц* няма палене акумолатор нее бензин нее свещите смених щото като видях старите и се уплаших къде точно е това реле бушона за помпата знам къде но релето ? ? Alfa 156 1.8 99г
                        Last edited by syrdjon; d.m.y г., 14:53.

Comment

Първоначално публикувано от syrdjon Покажи съобщение
                          дай малко повече инфо щото аз не блъснах нищо а просто отказа да пали както си седях в кафето излизам и пръц* няма палене акумолатор нее бензин нее свещите смених щото като видях старите и се уплаших къде точно е това реле бушона за помпата знам къде но релето ? ? Alfa 156 1.8 99г
                          Ти може да си за датчик на коляновия вал.
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от syrdjon Покажи съобщение
                            Колега при бензина е друга работата........ не гледай колегата, дизела е сложно нещо виж само -
                            Първоначално публикувано от alexbest Покажи съобщение
                            оказа се изгоряло реле което подава ток на помпата в резервоара към другата помпа
                            Някакво реле, дето давало ток на помпата, че към някаква друга помпа, само помпи тва, сложно, поне 2 висши трябва да има човек....
                            Бъзикам се ся, да не земете да ми се карате.....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

А какво направи с заека. Или не ставаше за печене, а директно за кюфтета

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Working...
                              X